Verslag Clubkampioenschap 2019

Zaterdag 29 februari is er gestreden om de titel Clubkampioen EMF 2019.

Vertegenwoordigers van 5 dagdelen streden in een halve competitie om deze titel in 2 spelsoorten, libre en bandstoten.

Iedere deelnemer speelde minimaal 4 partijen. Het spelniveau van deze dag was heel wisselend. De helft van de deelnemers hebben boven hun startmoyenne gespeeld, waarbij Jan Vonk in de voorronde bij het bandstoten zelfs ruim 36% daarboven heeft gespeeld. Helaas voor hem heeft dit hoge niveau niet geresulteerd in een finaleplaats.

In de voorronde bij het bandstoten had Henk Nicolaas de meeste punten verzameld met een positief moyenne van bijna 13% boven zijn startmoyenne.

Bij  het libre was Piet Groeneveld in de voorronde veruit de sterkste, met een positief moyenne van bijna 17% boven zijn startmoyenne.

De nummers 2 van beide spelsoorten speelden vervolgens tegen elkaar om de 3e plaats, 15 beurten libre en 15 beurten bandstoten. Deze krachtmeting werd overduidelijk gewonnen door Jan Vonk die daardoor 3e werd in de eindrangschikking. Jan Bravenboer werd hierdoor 4e in de eindrangschikking.

De nummers 1 van beide spelsoorten speelde daarna de finale om de titel, ook 15 beurten libre  en 15 beurten bandstoten. Na een gelijk opgaande strijd en een miniem verschil van 0,534 punten werd Henk Nicolaas clubkampioen 2019 met op een verdienstelijke tweede plaats, Piet Groeneveld.

Eindstand Libre Eindstand Bandstoten
Piet Groeneveld    36,2 pnt Henk Nicolaas        38,8 pnt
Jan Bravenboer     31,8 pnt Jan Vonk                      37,0 pnt
Hans van de Net   30,3 pnt Louis Roijers           30,0 pnt
Willem Schieveen 29,0 pnt Theo van Vianen    25,0 pnt
Henk Roodbol        25,0 pnt Nico Gouderjaan    21,0 pnt